Witam.
Mam 36 lat i chcę wejść na cykl, cel poprawa regeneracji i siła. Trenuję około 8 lat z małymi przerwami, aktualnie 3x w tygodniu na więcej nie pozwala mi ciało (a chciał bym) bo oprócz tego pracuję fizycznie na budowie i to jest jeden z powodów tego posunięcia za słaba regeneracja.
Waga 88
Wzrost 176
BF 15-18%
Proszę o ocenę czy dobrze rozpisalem cykl:
1-12 tydzień 350mg testosteronu Enanthate (dwa razy w tygodniu )
1-12 tydzień symex codziennie , lub co drugi dzień (w razie potrzeby)
1-12 tydzień 250 jm hCG trzy razy w tygodniu
PCT:
12-16 tydzień codziennie 20mg tamoksyfen
12-16 tydzień 50mg Clomid codziennie
TSH
1.180 0.270-4.200
ESTRADIOL
38.70 7.63-42.60
FSH
3.96 1.50-12.40
LH
5.85 1.70-8.60
PROLAKTYNA
19.40 4.10-18.40
TESTOSTERON
4.85 2.49-8.39
Morfologia w normie
Mam na dzień dobry podniesioną prolaktyne i nie wiem jak brać symex?
Pierwszy cykl
Czyli za przeproszeniem jesteś zajechany i organizm się buntuje, masz problemy z hormonami na starcie ale chcesz walnąć cykl żeby zmusić ciało do współpracy.....
Najpierw się dowiedz co jest przyczyną problemów z prolką, ogarnij regenerację.....
Jedną z przyczyn podniesionej prolaktyny oprócz problemów z nerkami lub tarczycą może być długotrwały stres fizjologiczny albo leki jeśli jakieś bierzesz...
Najpierw się dowiedz co jest przyczyną problemów z prolką, ogarnij regenerację.....
Jedną z przyczyn podniesionej prolaktyny oprócz problemów z nerkami lub tarczycą może być długotrwały stres fizjologiczny albo leki jeśli jakieś bierzesz...
Trochę za szybko oceniasz.
Z regeneracja jest problem bo 8-9 godzin snu za mało a doby nie rozciągane. Stresu mi nie brakuje prowadzę działalność i 8 miesięcy temu urodziło mi się dziecko ze stresu fizycznego to myślę że praca nie należy do przyjemnych, duża wilgotność różnice temperatury. Leków nie przyjmuje.
Ps.
Myślę że zajechany nie jestem ale chcial bym wiecej co wiąże się z zajechaniem. Na ogół czuje się zdrowy. Z tym że ciało mi nie pozwala na więcej mam na myśli że jak ćwiczę ciężej to ciało nie nadąża z regeneracją.
Posłucham twej rady i skonsultuje wyniki badań z lekarzem, choć uważam że prolaktyna może być lekko zaklamana bo dzień wcześniej zrobilem trening mój błąd.
Z regeneracja jest problem bo 8-9 godzin snu za mało a doby nie rozciągane. Stresu mi nie brakuje prowadzę działalność i 8 miesięcy temu urodziło mi się dziecko ze stresu fizycznego to myślę że praca nie należy do przyjemnych, duża wilgotność różnice temperatury. Leków nie przyjmuje.
Ps.
Myślę że zajechany nie jestem ale chcial bym wiecej co wiąże się z zajechaniem. Na ogół czuje się zdrowy. Z tym że ciało mi nie pozwala na więcej mam na myśli że jak ćwiczę ciężej to ciało nie nadąża z regeneracją.
Posłucham twej rady i skonsultuje wyniki badań z lekarzem, choć uważam że prolaktyna może być lekko zaklamana bo dzień wcześniej zrobilem trening mój błąd.
Dziś zrób to, czego innym się nie chce, a jutro będziesz miał to, czego inni pragną.
Jestem po konultacji z lekarzem tak wiec wszystko w normie. Prolaktyna i jej podniesienie jak to lekarz powiedział nieznaczne, gorszy dzień mam sie nie przejmować jak sa jakieś problemy to sa też widoczne w morfologi i bardziej odstaja od normy, odnośnie tarczycy było by widac w TSH a jest w normie.
Dziś zrób to, czego innym się nie chce, a jutro będziesz miał to, czego inni pragną.
Hej,Diaxon pisze: 19 maja 2023, 21:17 - pt Witam.
Mam 36 lat i chcę wejść na cykl, cel poprawa regeneracji i siła. Trenuję około 8 lat z małymi przerwami, aktualnie 3x w tygodniu na więcej nie pozwala mi ciało (a chciał bym) bo oprócz tego pracuję fizycznie na budowie i to jest jeden z powodów tego posunięcia za słaba regeneracja.
Waga 88
Wzrost 176
BF 15-18%
Proszę o ocenę czy dobrze rozpisalem cykl:
1-12 tydzień 350mg testosteronu Enanthate (dwa razy w tygodniu )
1-12 tydzień symex codziennie , lub co drugi dzień (w razie potrzeby)
1-12 tydzień 250 jm hCG trzy razy w tygodniu
PCT:
12-16 tydzień codziennie 20mg tamoksyfen
12-16 tydzień 50mg Clomid codziennie
TSH
1.180 0.270-4.200
ESTRADIOL
38.70 7.63-42.60
FSH
3.96 1.50-12.40
LH
5.85 1.70-8.60
PROLAKTYNA
19.40 4.10-18.40
TESTOSTERON
4.85 2.49-8.39
Morfologia w normie
Mam na dzień dobry podniesioną prolaktyne i nie wiem jak brać symex?
Cykl bez sensu 12 tygodni, zejdziesz z niego to wszystko spadnie.
Minimalna długość cyklu to minimum 16 tygodni wzwyż.
Zacznij od dawki 200-250, po co od razu 350? Nie lepiej podnieść z czasem w razie zastoju?
Jeśli chcesz wykorzystać cykl na max, to dieta i treningi dopięte w 100% i profilaktyka inaczej to nie ma większego sensu, tylko zmarnujesz pieniądze na cykl.
Inhibitory dobieramy pod badania, bo Ty już widzę że masz rozpisane od samego początku, tylko na jakiej podstawie?
Po dwóch tygodniach cyklu robisz badania i się dowiesz do ile dawkować exe/dostinex.
Odblok to samo, opieramy go na badaniach po cyklu. Nie jest powiedziane, że potrwa on tyle i tyle i że te dawki tamoxu/dostinexu są pod Cienie
Przejrzyj forum, są artykuły napisane co i jak przed cyklem, suplementacja, badania, inhibitory, dieta etc.
Lepiej wejść tydzień, dwa później a mieć dopięte wszystko na ostatni guzik.
Patrząc na to co piszesz to spokojnie możesz być na hrt cały czas, skoro masz taki tryb pracy.
Ty planujesz cykl i to nie długi, masz świadomość, że po zejściu jakiś czas może być gorzej?
Bo tak, czy tak wrócisz do punktu wyjścia z czasem.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Zapraszam do współpracy z Krzysztofem Nędzakiem. TEAM.
Cykl rozpisal znajomy (który nawet nie proponował badań) ale ja wolalem zaczerpnąć wiecej info tak znalazlem się na forum. Z dieta (aktualnie deficyt na poziomie zerowym okolo 2800kcal) i treningami myślę że nie będzie problemu jestem zdyscyplinowaną osoba. Jak widać z cyklem się nie spieszę chcę to zrobić z głowa a nie jak napalony nastolatek. Jak dobrze zrozumialem to zaczne od zalecanej przez ciebie dawki i mniej wiecej po 4 strzale prolaktyna estro i testosteron do kontroli? Wtedy dobieramy resztę? Odnosnie hcg brac od razu czy dopiero po badaniach?
Iniekcje rób poniedziałek/czwartek.Diaxon pisze: 24 maja 2023, 16:51 - śr Cykl rozpisal znajomy (który nawet nie proponował badań) ale ja wolalem zaczerpnąć wiecej info tak znalazlem się na forum. Z dieta (aktualnie deficyt na poziomie zerowym okolo 2800kcal) i treningami myślę że nie będzie problemu jestem zdyscyplinowaną osoba. Jak widać z cyklem się nie spieszę chcę to zrobić z głowa a nie jak napalony nastolatek. Jak dobrze zrozumialem to zaczne od zalecanej przez ciebie dawki i mniej wiecej po 4 strzale prolaktyna estro i testosteron do kontroli? Wtedy dobieramy resztę? Odnosnie hcg brac od razu czy dopiero po badaniach?
Badania tak, po 4-tym strzale.
Jak już chcesz coś wyciągnąć z tego cyklu to minimum 16 tygodni.
Celem jest masa/redukcja?
Jeśli masa to dobrze wejść z niskiego bfu 10-12%.
Tak, wtedy dobieramy dawki exe/dostinexu.
HCG od razu 250e2d.
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Jeśli Twoje 0 wynosi 2800kcal, to na start dodaj sobie cardio 5x25 minut.Diaxon pisze: 24 maja 2023, 17:07 - śr Celem jest redukcja. Dzieki zastosuje sie do twoich zaleceń. Odezwę się po badaniach.
Potem już kwestia efektu cięcie kcal/dodanie cardio.
Przede wszystkim obserwuj lustro, a nie wagę.
Ok:)
Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Co jak co ale Cardio robi robotę, szczególnie jazda na rowerze, u mnie to spala ogromną ilość tłuszczu i zauważyłem efekty już po nawet miesiącu
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2023, 09:40 - czw przez Zygi3, łącznie zmieniany 1 raz.