Przywrócenie libido na trt

RM250
Posty: 340
Rejestracja: 10 października 2022, 19:01 - pn
dodaj glukozę i insulinę. To i tak jest badanie które co jakiś czas należy robić.
Awatar użytkownika
Forin
Posty: 1896
Rejestracja: 28 czerwca 2021, 08:16 - pn
RM250 pisze: 29 stycznia 2023, 21:02 - ndz dodaj glukozę i insulinę. To i tak jest badanie które co jakiś czas należy robić.
Do badań dodał bym oczywiście morfologa i lipidy.

Caber (dostinex) był trochę w za dużych dawkach, ale to wiesz. (0.25mg wystarczy,aby zbić z góry poniżej 1/3). Generalnie, aby wykluczyć prolaktyne trzymał bym ją około połowu normy.

Niskie SHBG może powodować obniżone libido. Można je podnieść tamoxifenem, ale raczej nie zadziała przy testosteronie wyższym niż TRT.

Może brakować DHT.

Suplementy poza typowymi (cynk,magnez,d3+k2) selen+potas
Jestemandrzej
Posty: 24
Rejestracja: 28 stycznia 2023, 10:55 - sob
Lipidy robiłem tydzień temu, ostatnie badanie jakie wrzuciłem zawiera lipidogram. Wczoraj około 18 znowu padło libido na dobre. W okolicach 18 zacząłem oddawać mocz średnio co pół godziny i zaczęły mnie bolec stawy. Odczucia jakbym wziął anastrazol
Jestemandrzej
Posty: 24
Rejestracja: 28 stycznia 2023, 10:55 - sob
Wyniki z dzisiaj, jutro będzie SHBG. Jak widać estro grubo ponad normę. 1/4 czy 1/2 tabletki dziennie anastrazolu będzie ok, jak myślicie? Progesteron się obniży schodząc z estro?
Załączniki
4102577D-D0AC-42F1-A680-3A7DA9289116.png
(1014.49 KiB) Nie pobierany
RM250
Posty: 340
Rejestracja: 10 października 2022, 19:01 - pn
Anastrazol ma to do siebie że jak przestajesz brać albo zmniejszasz dawkę to następuje odbicie i skok estro do góry. On nie blokuje na stałe aromatazay tylko na jakiś czas. Pozwala to będąc na cyklu regulować ile estrogenów będzie produkowane.

Zacznij go brać regularnie codziennie. I za tydzień lub dwa zbadaj jak to wpłynęło na E2.
Jestemandrzej
Posty: 24
Rejestracja: 28 stycznia 2023, 10:55 - sob
A wynik SHBG 14,4 przedział 18,3-44,4
Awatar użytkownika
Forin
Posty: 1896
Rejestracja: 28 czerwca 2021, 08:16 - pn
Forin pisze: 29 stycznia 2023, 21:40 - ndz Do badań dodał bym oczywiście morfologa i lipidy.
Jestemandrzej pisze: 30 stycznia 2023, 09:14 - pn Lipidy robiłem tydzień temu, ostatnie badanie jakie wrzuciłem zawiera lipidogram.
Tak, oczywiście lipidy robiłeś, przepraszam,

Fakt, że morfologii nie masz na żadnym badaniu szkoda,
Jestemandrzej pisze: 30 stycznia 2023, 17:19 - pn Wyniki z dzisiaj, jutro będzie SHBG. Jak widać estro grubo ponad normę. 1/4 czy 1/2 tabletki dziennie anastrazolu będzie ok, jak myślicie? Progesteron się obniży schodząc z estro?
Jestemandrzej pisze: 31 stycznia 2023, 07:23 - wt A wynik SHBG 14,4 przedział 18,3-44,4
Do tej pory było 0.25mg co 3 dni? To jest badanie ile dni po ostanim ari? ~0.5mg e3d,

Możesz również spróbować zmienić na exemestan (aromasin) - być może będzie bardziej Ci odpowiadał.

SHBG możesz podbić jeszcze odrobinę (tamoxifen).
Jestemandrzej
Posty: 24
Rejestracja: 28 stycznia 2023, 10:55 - sob
Forin pisze: 02 lutego 2023, 17:55 - czw
Forin pisze: 29 stycznia 2023, 21:40 - ndz Do badań dodał bym oczywiście morfologa i lipidy.
Jestemandrzej pisze: 30 stycznia 2023, 09:14 - pn Lipidy robiłem tydzień temu, ostatnie badanie jakie wrzuciłem zawiera lipidogram.
Tak, oczywiście lipidy robiłeś, przepraszam,

Fakt, że morfologii nie masz na żadnym badaniu szkoda,
Jestemandrzej pisze: 30 stycznia 2023, 17:19 - pn Wyniki z dzisiaj, jutro będzie SHBG. Jak widać estro grubo ponad normę. 1/4 czy 1/2 tabletki dziennie anastrazolu będzie ok, jak myślicie? Progesteron się obniży schodząc z estro?
Jestemandrzej pisze: 31 stycznia 2023, 07:23 - wt A wynik SHBG 14,4 przedział 18,3-44,4
Do tej pory było 0.25mg co 3 dni? To jest badanie ile dni po ostanim ari? ~0.5mg e3d,

Możesz również spróbować zmienić na exemestan (aromasin) - być może będzie bardziej Ci odpowiadał.

SHBG możesz podbić jeszcze odrobinę (tamoxifen).
Właśnie wcześniej brałem 1 tabletkę co trzy dni, zbiło mi to nieznacznie. Później zwiększyłem do tabletki co drugi dzień i to mi zbiło lekko ponad widełki. Teraz spróbowałem tabletkę dziennie i ubilo mi to w przeciągu trzech dni poniżej widelek. I co ciekawego zauważyłem, ze mam takie same objawy wysokiego jak i niskiego estradiolu. Jedynie dobrze poczułem się ostatnio w dni wzięcia pierwszej tabletki z trzech po odstawieniu anastrazolu. Stad totalnie nie potrafię wyłapać dawkowania żeby utrzymać libido…
Jestemandrzej
Posty: 24
Rejestracja: 28 stycznia 2023, 10:55 - sob
Gdzieś kręcę się obok idealnego punktu estradiolu, ale nie potrafię tego utrzymać :/
Dietetyk-Andrula
Posty: 4007
Rejestracja: 25 stycznia 2022, 04:56 - wt
Jestemandrzej pisze: 03 lutego 2023, 19:42 - pt Gdzieś kręcę się obok idealnego punktu estradiolu, ale nie potrafię tego utrzymać :/
Dlaczego? Musisz stosować exe ciągle non stop w te same dni i najlepiej te same pory. Tyczy się również to iniekcji.
Forum PREMIUM Aktywowane - jeśli zależy Tobie na najlepszych efektach, idealnych rozpiskach 1:1 cykli, diety, badań, nie chcesz zrobić sobie krzywdy. To jest dla Ciebie.
Aby otrzymać, więcej szczegółów napisz prywatną wiadomość
ODPOWIEDZ