Moje TRT - doświadczenia

Dietetyk-Andrula
Posty: 4022
Rejestracja: 25 stycznia 2022, 04:56 - wt
Kropek2022 pisze: 26 kwietnia 2023, 21:41 - śr
Dietetyk-Andrula pisze: 26 kwietnia 2023, 08:33 - śr
Jeśli zejdziesz z dawek to wyniki wrócą do poprawnych, chyba że już przed miałeś problem, wtedy Telmisartan, ew. leki na recepte na nadcisnienie.
A co ma z ciekawości nadciśnienie ?
Cały cza biorę leki i mam unormowane ciśnienie
Większość środków powoduje nadciśnienie więc trzeba je co sprawdzać
Kropek2022
Posty: 269
Rejestracja: 14 kwietnia 2022, 22:01 - czw
Dietetyk-Andrula pisze: 26 kwietnia 2023, 08:33 - śr
Kropek2022 pisze: 20 kwietnia 2023, 21:49 - czw ostatio leciało 250mg test i 200 mg masteronu.
Test raz w tygodniu omnadren z apteki i masteron 2x100mg
Wcześnie różne kombinacje omnadrenu i enana (e3d, e5d)

Ogólnie wszystko ok, nawet bardzo ok :)

Niestety wyniki morfologii zmuszają do zejścia z dawki. Lecę na podwyższonym trt/bombie od stycznia, około 250-350 testa tygodniowo.
W między czasie kontrola e2 ale było ciężko, albo zbiło do zera albo w ogóle nie ruszyło - symex

Planuje zejście do dawki 2x50mg enana na 3 miesiące aby poprawić krew. Dodatkowo wody jeszcze więcej niż było (5-6l) do 7-8 l.. Grapefruit na wieczór. Kardio rano na czczo 30 min, po treningu 10 min. i wieczorem 30 min.
Kardio to szybki spacer, po treningu to jakaś maszyna "fitness" ala rower.
Poniżej wyniki.Zbadałem też tarczycę. Czasami czuje ucisk w szyi, golf, bandama, stójka, krawat - mocno przeszkadza, nie jestem w stanie się dopiąć pod szyją stąd te badanie tarczycy.
IA już nie biorę, fatalnie się czuje po ari i po symexie - brak sił i ogólnie jakoś jak zwłoki. Wolę boldenon :)

Tarczyca i estradiol
Parametr Wartość Flagowanie Jednostka Zakres prawidłowy
TSH 0,709 µIU/ml 0,270 — 4,200
Tyroksyna wolna FT4 15,90 pmol/l 12,00 — 22,00
Trijodotyronina wolna FT3 4,92 pmol/l 3,10 — 6,80
Estradiol 69,10 pg/ml 11,30 — 43,20

Morfologia
Parametr Wartość Flagowanie Jednostka Zakres prawidłowy
Krwinki białe (WBC) 6,41 ×10´3/µl 4,26 — 10,57
Krwinki czerwone (RBC) 5,34 ×10´6/µl 3,98 — 5,70
Hemoglobina 16,9 g/dl 12,1 — 17,0
Hematokryt 47,5 % 36,2 — 49,1
MCV 89,0 fl 81,4 — 96,0
MCH 31,6 pg 27,7 — 33,1
MCHC 35,6 g/dl 32,6 — 36,1
Płytki krwi 200 ×10´3/µl 147 — 351
RDW-SD 42,9 fl 36,6 — 50,8
RDW-CV 13,2 % 11,7 — 15,1
PDW 11,8 fl 10,0 — 17,1
MPV 9,9 fl 9,4 — 12,5
P-LCR 25,5 % 19,6 — 44,0
PCT 0,20 % 0,16 — 0,36
% neutrocytów 52,8 % 39,0 — 69,0
% limfocytów 29,6 % 19,0 — 47,0
% monocytów 12,8 % 6,0 — 14,0
% eozynocytów 3,4 % 1,0 — 7,0
% bazocytów 1,1 % 0,0 — 1,0
% niedojrzałych granulocytów (IG) 0,3 % 0,1 — 0,8
Liczba neutrocytów 3,38 ×10´3/µl 1,91 — 6,51
Liczba limfocytów 1,90 ×10´3/µl 1,20 — 3,48
Liczba monocytów 0,82 ×10´3/µl 0,37 — 1,02
Liczba eozynocytów 0,22 ×10´3/µl 0,05 — 0,47
Liczba bazocytów 0,07 ×10´3/µl 0,01 — 0,09
Liczba niedojrzałych granulocytów (IG) 0,02 ×10´3/µl 0,01 — 0,06
% NRBC 0,0 % 0,0 — 0,1
NRBC 0,00 ×10´3/µl 0,00 — 0,01


Coś można lepiej, albo w ogóle inaczej zrobić aby sobie nie zaszkodzić ?

posiadam:
omnadren kilka opakowań
Enan z EP kilka fiolek
masteron fiolkę
boldenon fiolkę
exe i ari
proviron
Jeśli zejdziesz z dawek to wyniki wrócą do poprawnych, chyba że już przed miałeś problem, wtedy Telmisartan, ew. leki na recepte na nadcisnienie.

Jeśli wrócisz potem na bombę to znów będziesz mieć problem, także najlepiej jakbyś znalazł rozwiązanie.

Zapraszamy do Forum Premium, aby udzielić szczegółowych informacji i najlepszego rozwiązania - wiadomość PW.
Niestety po miesiącu i zejściu z dawki wyniki krwi nie poprawiły się wręcz już przekroczyłem widełki. Aktualnie 150mg tygodniowo. Czy jeszcze zejść z dawki?
BodyHelp
Posty: 2662
Rejestracja: 03 czerwca 2022, 23:21 - pt
Kropek2022 pisze: 25 maja 2023, 18:29 - czw
Dietetyk-Andrula pisze: 26 kwietnia 2023, 08:33 - śr
Kropek2022 pisze: 20 kwietnia 2023, 21:49 - czw ostatio leciało 250mg test i 200 mg masteronu.
Test raz w tygodniu omnadren z apteki i masteron 2x100mg
Wcześnie różne kombinacje omnadrenu i enana (e3d, e5d)

Ogólnie wszystko ok, nawet bardzo ok :)

Niestety wyniki morfologii zmuszają do zejścia z dawki. Lecę na podwyższonym trt/bombie od stycznia, około 250-350 testa tygodniowo.
W między czasie kontrola e2 ale było ciężko, albo zbiło do zera albo w ogóle nie ruszyło - symex

Planuje zejście do dawki 2x50mg enana na 3 miesiące aby poprawić krew. Dodatkowo wody jeszcze więcej niż było (5-6l) do 7-8 l.. Grapefruit na wieczór. Kardio rano na czczo 30 min, po treningu 10 min. i wieczorem 30 min.
Kardio to szybki spacer, po treningu to jakaś maszyna "fitness" ala rower.
Poniżej wyniki.Zbadałem też tarczycę. Czasami czuje ucisk w szyi, golf, bandama, stójka, krawat - mocno przeszkadza, nie jestem w stanie się dopiąć pod szyją stąd te badanie tarczycy.
IA już nie biorę, fatalnie się czuje po ari i po symexie - brak sił i ogólnie jakoś jak zwłoki. Wolę boldenon :)

Tarczyca i estradiol
Parametr Wartość Flagowanie Jednostka Zakres prawidłowy
TSH 0,709 µIU/ml 0,270 — 4,200
Tyroksyna wolna FT4 15,90 pmol/l 12,00 — 22,00
Trijodotyronina wolna FT3 4,92 pmol/l 3,10 — 6,80
Estradiol 69,10 pg/ml 11,30 — 43,20

Morfologia
Parametr Wartość Flagowanie Jednostka Zakres prawidłowy
Krwinki białe (WBC) 6,41 ×10´3/µl 4,26 — 10,57
Krwinki czerwone (RBC) 5,34 ×10´6/µl 3,98 — 5,70
Hemoglobina 16,9 g/dl 12,1 — 17,0
Hematokryt 47,5 % 36,2 — 49,1
MCV 89,0 fl 81,4 — 96,0
MCH 31,6 pg 27,7 — 33,1
MCHC 35,6 g/dl 32,6 — 36,1
Płytki krwi 200 ×10´3/µl 147 — 351
RDW-SD 42,9 fl 36,6 — 50,8
RDW-CV 13,2 % 11,7 — 15,1
PDW 11,8 fl 10,0 — 17,1
MPV 9,9 fl 9,4 — 12,5
P-LCR 25,5 % 19,6 — 44,0
PCT 0,20 % 0,16 — 0,36
% neutrocytów 52,8 % 39,0 — 69,0
% limfocytów 29,6 % 19,0 — 47,0
% monocytów 12,8 % 6,0 — 14,0
% eozynocytów 3,4 % 1,0 — 7,0
% bazocytów 1,1 % 0,0 — 1,0
% niedojrzałych granulocytów (IG) 0,3 % 0,1 — 0,8
Liczba neutrocytów 3,38 ×10´3/µl 1,91 — 6,51
Liczba limfocytów 1,90 ×10´3/µl 1,20 — 3,48
Liczba monocytów 0,82 ×10´3/µl 0,37 — 1,02
Liczba eozynocytów 0,22 ×10´3/µl 0,05 — 0,47
Liczba bazocytów 0,07 ×10´3/µl 0,01 — 0,09
Liczba niedojrzałych granulocytów (IG) 0,02 ×10´3/µl 0,01 — 0,06
% NRBC 0,0 % 0,0 — 0,1
NRBC 0,00 ×10´3/µl 0,00 — 0,01


Coś można lepiej, albo w ogóle inaczej zrobić aby sobie nie zaszkodzić ?

posiadam:
omnadren kilka opakowań
Enan z EP kilka fiolek
masteron fiolkę
boldenon fiolkę
exe i ari
proviron
Jeśli zejdziesz z dawek to wyniki wrócą do poprawnych, chyba że już przed miałeś problem, wtedy Telmisartan, ew. leki na recepte na nadcisnienie.

Jeśli wrócisz potem na bombę to znów będziesz mieć problem, także najlepiej jakbyś znalazł rozwiązanie.

Zapraszamy do Forum Premium, aby udzielić szczegółowych informacji i najlepszego rozwiązania - wiadomość PW.
Niestety po miesiącu i zejściu z dawki wyniki krwi nie poprawiły się wręcz już przekroczyłem widełki. Aktualnie 150mg tygodniowo. Czy jeszcze zejść z dawki?
Może wstaw screena badań, na jakiej zasadzie mamy to ocenić?

Napisz także co leci z profilaktyki, ilość treningów, cardio, jak wygląda dieta.

Może czas pomyśleć nad znalezieniem kogoś ogarniętego do prowadzenia, kto Cię poprowadzi z wszystkim i to ogarnie?

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
Jeśli jesteś zainteresowany współpracą 1:1, zapraszam na pw.
TrainingAddict
Posty: 757
Rejestracja: 19 lutego 2021, 10:57 - pt
Lokalizacja: Za granicą
Może nadużywasz jakieś stymulanty? (Przedtreningówki,kawa inne rzeczy)
Wyniki z badania są ok nie powinno być problemu.
Możesz iść typowo do kardiologa pod konkretne badania dla serca i układu krążenia może się okaże że włączyła się jakaś choroba genetyczna dzięki sterydom ( ja tak odkryłem u siebie że mam popsute zastawki)
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
Kropek2022
Posty: 269
Rejestracja: 14 kwietnia 2022, 22:01 - czw
BodyHelp pisze: 26 maja 2023, 04:27 - pt
Kropek2022 pisze: 25 maja 2023, 18:29 - czw
Dietetyk-Andrula pisze: 26 kwietnia 2023, 08:33 - śr

Jeśli zejdziesz z dawek to wyniki wrócą do poprawnych, chyba że już przed miałeś problem, wtedy Telmisartan, ew. leki na recepte na nadcisnienie.

Jeśli wrócisz potem na bombę to znów będziesz mieć problem, także najlepiej jakbyś znalazł rozwiązanie.

Zapraszamy do Forum Premium, aby udzielić szczegółowych informacji i najlepszego rozwiązania - wiadomość PW.
Niestety po miesiącu i zejściu z dawki wyniki krwi nie poprawiły się wręcz już przekroczyłem widełki. Aktualnie 150mg tygodniowo. Czy jeszcze zejść z dawki?
Może wstaw screena badań, na jakiej zasadzie mamy to ocenić?

Napisz także co leci z profilaktyki, ilość treningów, cardio, jak wygląda dieta.

Może czas pomyśleć nad znalezieniem kogoś ogarniętego do prowadzenia, kto Cię poprowadzi z wszystkim i to ogarnie?

Pozdrawiam serdecznie,
BodyHelp
wyniki masz wyżej, praktycznie takie same lekko wyżej hemoglobina i hematokryt.
kardio 30min codziennie szybkie spacery na czczo, po treningu 10 minut rowerek
napalm przed treningiem i 3 kawy male w ciagu dnia
trening 531 4 razy w tygodniu
dieta okolo 2500-2800 kcal
Kropek2022
Posty: 269
Rejestracja: 14 kwietnia 2022, 22:01 - czw
TrainingAddict pisze: 26 maja 2023, 11:09 - pt Może nadużywasz jakieś stymulanty? (Przedtreningówki,kawa inne rzeczy)
Wyniki z badania są ok nie powinno być problemu.
Możesz iść typowo do kardiologa pod konkretne badania dla serca i układu krążenia może się okaże że włączyła się jakaś choroba genetyczna dzięki sterydom ( ja tak odkryłem u siebie że mam popsute zastawki)
A jest korelacja z wyzszymi wynikiami hematokrytu i hemoglobiny z kawą inprzedtreningoekami?
TrainingAddict
Posty: 757
Rejestracja: 19 lutego 2021, 10:57 - pt
Lokalizacja: Za granicą
Ja tam nie widzę ale skoro masz problem to coś musi powodować więc próbuje coś podpowiedzieć a ty sam przecież wiesz czy nadużywasz czy nie
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
RM250
Posty: 333
Rejestracja: 10 października 2022, 19:01 - pn
Kawa i kofeinowe wspomagacze działają moczopędnie i poprzez nakręcenie do cięższego treningu powodują że bardziej się pocimy.

Co do wyników to może poszedłeś na badanie krwi po całej nocy bez jedzenia i picia....
Ja mam takie jedne badania gdy nie jadłem i nie piłem około 16 godzin i w wynikach był sajgon.

Palisz? Albo mieszkasz w w górach? A może możesz powiedzieć o sobie że masz bardzo dużą wytrzymałość co może tłumaczyć podwyższony hematokryt.

Jeśli się boisz to zrób echo serca, ekg, spirometrię...... badania pod kątem serce, pluca, nerki....
Kropek2022
Posty: 269
Rejestracja: 14 kwietnia 2022, 22:01 - czw
RM250 pisze: 26 maja 2023, 21:40 - pt Kawa i kofeinowe wspomagacze działają moczopędnie i poprzez nakręcenie do cięższego treningu powodują że bardziej się pocimy.

Co do wyników to może poszedłeś na badanie krwi po całej nocy bez jedzenia i picia....
Ja mam takie jedne badania gdy nie jadłem i nie piłem około 16 godzin i w wynikach był sajgon.

Palisz? Albo mieszkasz w w górach? A może możesz powiedzieć o sobie że masz bardzo dużą wytrzymałość co może tłumaczyć podwyższony hematokryt.

Jeśli się boisz to zrób echo serca, ekg, spirometrię...... badania pod kątem serce, pluca, nerki....
12 godzin bez jedzenia. Rano szklanka wody i na badanie.
Całe życie miałem niskie czerwone , hemoglobine i hematokryt. Od kiedy jestem na TRT to wyniki idą w górę. Fakt ostatnio dawki dużo większe niż TRT plus masteron, mogły te wyniki krwi spotęgować. A, że czerwone żyją 3 miesiące więc kumulacja.
Nerki, kreatynina mam podwyższoną odkąd pamiętam. Ćwiczenia siłowe , masa mięńi, białko w diecie ponoć to jest przyczyna. Poza tym wyniki moczu i krwi pod względem nerek ok. Kamienie na nerkach i tak są, więc czekam na D-day kiedy one podejmą decyzję o ewakuacji.
Echo serca jakiś czas temu robiłem, lekarz nie skomentował, leki biorę od 20 lat mniej więcej w tej samej dawce, lekko modyfikowanej. No, ale trzeba pamietać że moczopędne działanie mają owe leki.
Zejdę na (2x50mg)/week. Wodę na maksa, kardio podkręcę kosztem siłki i co miesiąc badania. Jak wzrośnie to do hematologa.
Zerknąłem na historyczne badania morfologii i faktyznie, odkąd TRT to systematycznie , delikatnie a czerwone, hemo i Hematopkryt idzei do góry, od 3 lat. Powoli, ale do góry.
RM250
Posty: 333
Rejestracja: 10 października 2022, 19:01 - pn
Powoli do góry..... a sam napisałaś że przez ten czas dawki szły do góry i do tego szły inne środki.... chcesz mieć pewność: odblok i po pół roku można coś powiedzieć...
ODPOWIEDZ