Moje TRT - doświadczenia

Kropek2022
Posty: 269
Rejestracja: 14 kwietnia 2022, 22:01 - czw
Cześć.
Jestem na TRT od prawie dwóch lat.

Wyniki badań przed TRT (dwa lata temu)
TSH 0,63 (0,27-4,20)
FT3 3,47 (2,04-4,40)
FT4 1,17 (0,93-1,71)
LH 5,42 ( 1,70-8,60)
Prolaktyna 5,44 (4,04-15,20)
Testosteron 191 (249-836)
Insulina 8,6 (2,6-24,9)

W między czasie były różne protokoły z prolongatum i omnadrenem. Ostatnio, omnadren 250mg e8d i wyniki były takie jak niżej:
SHGB 9,4 (17,1-77,6)
Insulina 8,0 (<10)
FT3 4,89 (2,43-6,01)
FT4 12,30 (9,01-19,05)
PSA 0,765 (<4)
TSH 0,63 (0,35-4,94)
Prolaktyna 8,47 (3,46-19,4)
Estradiol 39 (<44)
Testosteron 624 (240-870)

Morfologia , wątroba i inne wyniki były dobre, nawet polepszyły się przez ten okres.
Miałem ponad normę wapń i musiałem ograniczyć suplementacje D3, ale i tak D3 wrosła do poziomu połowy skali. Aktualnie wapń jest w normie, dzięki ograniczeniu białka, dużej ilości wody i ograniczeniu pokarmów bogatych w wapń.
Podczas TRT pojawiła się kamica nerkowa i polip na woreczku :(

Teraz mam infekcje i nie robię badań , dopiero za jakieś 2-3 tygodnie.

Podczas stosowanie omnadrenu (ostatni rok) były okresy kiedy E2 wybijało ponad normę dwa razy (do około 90 w skali do 40) i wtedy było źle, musiałem arimidex stosować 0,5 i 0,25 tabletki dwa razy w tygodniu, najpierw 0,5 dwa razy a później 0,25 dwa razy w tygodniu. Ogólnie, podczas wybicia estradiolu samopoczucie do dupy, zero spania. Prolaktyna podnosiła się wówczas do 13-15 w skali do 19. Dlatego rozważałem przejście na inny środek ewentualnie zmniejszyć częstotliwość wbijania omnadrenu np 75mg e3d. Zakupiłem też enana.
Aromatyzacja pojawiła się od czasu stosowania omnadrenu i HCG, wcześniej, przy prolonagtum 100mg e5d nie stosowałem HCG , a wynik testo był na poziomie ca 500 w skali 250-830 i zero problemów z E2.

Rozumiem że HCG podnosi lekko e2, ale czy też podnosi testosteron ?

Mam niskie SHGB i z tego co czytam wielu pacjentów lepiej reaguje w takiej sytuacji na częstsze iniekcje, może podskórie, albo domięśniowo e3d-e5d. Ewentualnie zmniejszyć dawkę tygodniową i przejść na omnadren 250mg e10d.

Postanowiłem dawkować enana e5d 125 mg (enan z EP) i HCG e3d 300ui (eurigill). Po 3-4 tugodniach zrobie pełne badania i sprawdzę jaki poziom po 24h od iniekcji i jaki poziom w dzień iniekcji przed zastrzykiem. Chciałbym osiągnąć wartość 600-700 w dzień iniekcji przed zastrzykiem. Zdam relację.

Jeśli będą duże wahania to spróbuje większej częstotliwości.

Odnośnie HCG to jeden flakon polecę z dawką właśnie e3d 300 ui i sprawdzę jak działa i porównam do pregnylu z apteki (chodzi o libido, wielkość jajek, objętość nasienia).

To będzie moja baza, a w okresach większej pracy, budowy, redukcji (e1y-e2y) będę stosował inne protokoły ale to już mam nadzieje z Waszą pomocą:)

Jedzenie w miarę ogarnięte.
Wody 5-6 litrów na dzięń
Suplementacja aktualnie:
D3, ashwagandha, magnez, NAC
Ograniczyłem też alkohol, póki co do zera.

Ciekawi mie czy jest związek TRT z kamicą i polipem na woreczku?

Pozdrawiam.
BodyHelp
Posty: 2662
Rejestracja: 03 czerwca 2022, 23:21 - pt
Kropek2022 pisze: 23 lipca 2022, 13:00 - sob Cześć.
Jestem na TRT od prawie dwóch lat.

Wyniki badań przed TRT (dwa lata temu)
TSH 0,63 (0,27-4,20)
FT3 3,47 (2,04-4,40)
FT4 1,17 (0,93-1,71)
LH 5,42 ( 1,70-8,60)
Prolaktyna 5,44 (4,04-15,20)
Testosteron 191 (249-836)
Insulina 8,6 (2,6-24,9)

W między czasie były różne protokoły z prolongatum i omnadrenem. Ostatnio, omnadren 250mg e8d i wyniki były takie jak niżej:
SHGB 9,4 (17,1-77,6)
Insulina 8,0 (<10)
FT3 4,89 (2,43-6,01)
FT4 12,30 (9,01-19,05)
PSA 0,765 (<4)
TSH 0,63 (0,35-4,94)
Prolaktyna 8,47 (3,46-19,4)
Estradiol 39 (<44)
Testosteron 624 (240-870)

Morfologia , wątroba i inne wyniki były dobre, nawet polepszyły się przez ten okres.
Miałem ponad normę wapń i musiałem ograniczyć suplementacje D3, ale i tak D3 wrosła do poziomu połowy skali. Aktualnie wapń jest w normie, dzięki ograniczeniu białka, dużej ilości wody i ograniczeniu pokarmów bogatych w wapń.
Podczas TRT pojawiła się kamica nerkowa i polip na woreczku :(

Teraz mam infekcje i nie robię badań , dopiero za jakieś 2-3 tygodnie.

Podczas stosowanie omnadrenu (ostatni rok) były okresy kiedy E2 wybijało ponad normę dwa razy (do około 90 w skali do 40) i wtedy było źle, musiałem arimidex stosować 0,5 i 0,25 tabletki dwa razy w tygodniu, najpierw 0,5 dwa razy a później 0,25 dwa razy w tygodniu. Ogólnie, podczas wybicia estradiolu samopoczucie do dupy, zero spania. Prolaktyna podnosiła się wówczas do 13-15 w skali do 19. Dlatego rozważałem przejście na inny środek ewentualnie zmniejszyć częstotliwość wbijania omnadrenu np 75mg e3d. Zakupiłem też enana.
Aromatyzacja pojawiła się od czasu stosowania omnadrenu i HCG, wcześniej, przy prolonagtum 100mg e5d nie stosowałem HCG , a wynik testo był na poziomie ca 500 w skali 250-830 i zero problemów z E2.

Rozumiem że HCG podnosi lekko e2, ale czy też podnosi testosteron ?

Mam niskie SHGB i z tego co czytam wielu pacjentów lepiej reaguje w takiej sytuacji na częstsze iniekcje, może podskórie, albo domięśniowo e3d-e5d. Ewentualnie zmniejszyć dawkę tygodniową i przejść na omnadren 250mg e10d.

Postanowiłem dawkować enana e5d 125 mg (enan z EP) i HCG e3d 300ui (eurigill). Po 3-4 tugodniach zrobie pełne badania i sprawdzę jaki poziom po 24h od iniekcji i jaki poziom w dzień iniekcji przed zastrzykiem. Chciałbym osiągnąć wartość 600-700 w dzień iniekcji przed zastrzykiem. Zdam relację.

Jeśli będą duże wahania to spróbuje większej częstotliwości.

Odnośnie HCG to jeden flakon polecę z dawką właśnie e3d 300 ui i sprawdzę jak działa i porównam do pregnylu z apteki (chodzi o libido, wielkość jajek, objętość nasienia).

To będzie moja baza, a w okresach większej pracy, budowy, redukcji (e1y-e2y) będę stosował inne protokoły ale to już mam nadzieje z Waszą pomocą:)

Jedzenie w miarę ogarnięte.
Wody 5-6 litrów na dzięń
Suplementacja aktualnie:
D3, ashwagandha, magnez, NAC
Ograniczyłem też alkohol, póki co do zera.

Ciekawi mie czy jest związek TRT z kamicą i polipem na woreczku?

Pozdrawiam.
Jeśli zależy Ci na omce to możesz bić co 2-3 dni najlepiej.
Tak, HCG możne podnosić estradiol jak i prolaktynę a także może nieco podnieść poziom testosteronu, ale stosując hrt na to nie patrzysz.

Dawka jeśli apteczny 250e3d bądź 400e3d(under)
Jeśli jesteś zainteresowany współpracą 1:1, zapraszam na pw.
Dietetyk-Andrula
Posty: 4022
Rejestracja: 25 stycznia 2022, 04:56 - wt
Kropek2022 pisze: 23 lipca 2022, 13:00 - sob Cześć.
Jestem na TRT od prawie dwóch lat.

Wyniki badań przed TRT (dwa lata temu)
TSH 0,63 (0,27-4,20)
FT3 3,47 (2,04-4,40)
FT4 1,17 (0,93-1,71)
LH 5,42 ( 1,70-8,60)
Prolaktyna 5,44 (4,04-15,20)
Testosteron 191 (249-836)
Insulina 8,6 (2,6-24,9)

W między czasie były różne protokoły z prolongatum i omnadrenem. Ostatnio, omnadren 250mg e8d i wyniki były takie jak niżej:
SHGB 9,4 (17,1-77,6)
Insulina 8,0 (<10)
FT3 4,89 (2,43-6,01)
FT4 12,30 (9,01-19,05)
PSA 0,765 (<4)
TSH 0,63 (0,35-4,94)
Prolaktyna 8,47 (3,46-19,4)
Estradiol 39 (<44)
Testosteron 624 (240-870)

Morfologia , wątroba i inne wyniki były dobre, nawet polepszyły się przez ten okres.
Miałem ponad normę wapń i musiałem ograniczyć suplementacje D3, ale i tak D3 wrosła do poziomu połowy skali. Aktualnie wapń jest w normie, dzięki ograniczeniu białka, dużej ilości wody i ograniczeniu pokarmów bogatych w wapń.
Podczas TRT pojawiła się kamica nerkowa i polip na woreczku :(

Teraz mam infekcje i nie robię badań , dopiero za jakieś 2-3 tygodnie.

Podczas stosowanie omnadrenu (ostatni rok) były okresy kiedy E2 wybijało ponad normę dwa razy (do około 90 w skali do 40) i wtedy było źle, musiałem arimidex stosować 0,5 i 0,25 tabletki dwa razy w tygodniu, najpierw 0,5 dwa razy a później 0,25 dwa razy w tygodniu. Ogólnie, podczas wybicia estradiolu samopoczucie do dupy, zero spania. Prolaktyna podnosiła się wówczas do 13-15 w skali do 19. Dlatego rozważałem przejście na inny środek ewentualnie zmniejszyć częstotliwość wbijania omnadrenu np 75mg e3d. Zakupiłem też enana.
Aromatyzacja pojawiła się od czasu stosowania omnadrenu i HCG, wcześniej, przy prolonagtum 100mg e5d nie stosowałem HCG , a wynik testo był na poziomie ca 500 w skali 250-830 i zero problemów z E2.

Rozumiem że HCG podnosi lekko e2, ale czy też podnosi testosteron ?

Mam niskie SHGB i z tego co czytam wielu pacjentów lepiej reaguje w takiej sytuacji na częstsze iniekcje, może podskórie, albo domięśniowo e3d-e5d. Ewentualnie zmniejszyć dawkę tygodniową i przejść na omnadren 250mg e10d.

Postanowiłem dawkować enana e5d 125 mg (enan z EP) i HCG e3d 300ui (eurigill). Po 3-4 tugodniach zrobie pełne badania i sprawdzę jaki poziom po 24h od iniekcji i jaki poziom w dzień iniekcji przed zastrzykiem. Chciałbym osiągnąć wartość 600-700 w dzień iniekcji przed zastrzykiem. Zdam relację.

Jeśli będą duże wahania to spróbuje większej częstotliwości.

Odnośnie HCG to jeden flakon polecę z dawką właśnie e3d 300 ui i sprawdzę jak działa i porównam do pregnylu z apteki (chodzi o libido, wielkość jajek, objętość nasienia).

To będzie moja baza, a w okresach większej pracy, budowy, redukcji (e1y-e2y) będę stosował inne protokoły ale to już mam nadzieje z Waszą pomocą:)

Jedzenie w miarę ogarnięte.
Wody 5-6 litrów na dzięń
Suplementacja aktualnie:
D3, ashwagandha, magnez, NAC
Ograniczyłem też alkohol, póki co do zera.

Ciekawi mie czy jest związek TRT z kamicą i polipem na woreczku?

Pozdrawiam.
Hej, to oczywiste że wyniki badań się poprawią przy TRT. Jest już dużo badań na ten temat także fajnie że u Ciebie także to się sprawdziło : )

Tylko skąd u Ciebie pojawiła się kamica nerkowa i polip na woreczku?
Bo tutaj nie można tego zwalić na TRT, nie ma powiązania.

Co zaniedbałeś? Woda, białko? Syfowe jedzenie?

Czemu jesteś na omce? Bez sensu, przejdź na Enan, jest zdecydowanie stabilniejszy od Omki..

Przez omke możesz mieć takie skoki estro dziwne :/ Omnadren ma 4 estry, Enan jeden długi..

więc bez sensu akurat podczas trt jest omnadren, zdecydowanie łatwiej lepiej i szybciej będziesz kontrolować mógł wszystko w ryzach przy długim estrze :)
Także wywal do śmietnika omke i przejdź na enan..

HCG, może podnosić estro jaki Testo, lecz lepiej tak czy siak stosować HCG, niż nie. Mniejsze zło dla jąder, nawet jeśli będzie podbijać e2. Trudno. Chociaż gdy zmienisz na Enana/Cypio nie powinno być tego problemu..

Najlepiej byłoby stosować wcale jeśli masz 125mg załóżmy week to podzielić tak by codziennie max e2d stosować TRT w takich dawkach by mieć na week 125mg :) Czyli jak najczęstsze iniekcje właśnie chociażby iniekcją poskórną.

Tylko teraz tak przy iniekcjach podskórnych może wybić bardziej e2.
Trzeba mieć to na uwadze.

Pozdrawiam D.A.

P.S. Bardzo fajnie, że pijesz tyle wody : )
Oraz rezygnujesz z alkoholu i wychodzisz na dobre tory z jedzeniem .

Dobrze słyszeć takie wieści.
Kropek2022
Posty: 269
Rejestracja: 14 kwietnia 2022, 22:01 - czw
Dietetyk-Andrula pisze: 23 lipca 2022, 14:30 - sob
Najlepiej byłoby stosować wcale jeśli masz 125mg załóżmy week to podzielić tak by codziennie max e2d stosować TRT w takich dawkach by mieć na week 125mg :) Czyli jak najczęstsze iniekcje właśnie chociażby iniekcją poskórną.
Tak jak pisałem aktualnie jestem już na enanie e5d 125 mg co daje w tygodniu 175 mg. Może trochę dużo, ale nie wiem do końca jakie jest stężenie prawdziwe enana z EP. Okaże się, mm porównanie do enana z Jelfy (apteka).

Polip - szykuje się do usunięcia woreczka, a kamienie musze wysikać, będzie bolało. A skąd się wzięło to nikt nie wie.

Podskórnie chciałbym póki co uniknąć, bo wymaga to praktycznie codziennych zab iegów hcg, test i tak na zmianę. Ale jeśli okaże się że faktycznie będzie tak lepiej to cóż trzeba się z tym pogodzić. Na forach z USA to popularna metoda, nawet mieszają razem z hcg (też się zdziwiłem, poniżej film, to znana postać ze "świata TRT")
BodyHelp
Posty: 2662
Rejestracja: 03 czerwca 2022, 23:21 - pt
Kropek2022 pisze: 23 lipca 2022, 15:32 - sob
Dietetyk-Andrula pisze: 23 lipca 2022, 14:30 - sob
Najlepiej byłoby stosować wcale jeśli masz 125mg załóżmy week to podzielić tak by codziennie max e2d stosować TRT w takich dawkach by mieć na week 125mg :) Czyli jak najczęstsze iniekcje właśnie chociażby iniekcją poskórną.
Tak jak pisałem aktualnie jestem już na enanie e5d 125 mg co daje w tygodniu 175 mg. Może trochę dużo, ale nie wiem do końca jakie jest stężenie prawdziwe enana z EP. Okaże się, mm porównanie do enana z Jelfy (apteka).

Polip - szykuje się do usunięcia woreczka, a kamienie musze wysikać, będzie bolało. A skąd się wzięło to nikt nie wie.

Podskórnie chciałbym póki co uniknąć, bo wymaga to praktycznie codziennych zab iegów hcg, test i tak na zmianę. Ale jeśli okaże się że faktycznie będzie tak lepiej to cóż trzeba się z tym pogodzić. Na forach z USA to popularna metoda, nawet mieszają razem z hcg (też się zdziwiłem, poniżej film, to znana postać ze "świata TRT")
Możesz spróbować stosować tak samo, jak masz problemy z kłóciłem 😂

Też mam porównanie enana "undera" a apteki.
Zdziwisz się na wyniku, ja robiłem 2x i apteka wyszła gorzej nieco :)
Jeśli jesteś zainteresowany współpracą 1:1, zapraszam na pw.
Kropek2022
Posty: 269
Rejestracja: 14 kwietnia 2022, 22:01 - czw
BodyHelp pisze: 23 lipca 2022, 17:47 - sob
Też mam porównanie enana "undera" a apteki.
Zdziwisz się na wyniku, ja robiłem 2x i apteka wyszła gorzej nieco :)
A jaka była różnica, pamiętasz?
BodyHelp
Posty: 2662
Rejestracja: 03 czerwca 2022, 23:21 - pt
Kropek2022 pisze: 24 lipca 2022, 06:15 - ndz
BodyHelp pisze: 23 lipca 2022, 17:47 - sob
Też mam porównanie enana "undera" a apteki.
Zdziwisz się na wyniku, ja robiłem 2x i apteka wyszła gorzej nieco :)
A jaka była różnica, pamiętasz?
Coś na poziomie 0.5-0.7 a robiłem strzał o tym samym czasie jak i badanie
Jeśli jesteś zainteresowany współpracą 1:1, zapraszam na pw.
Dietetyk-Andrula
Posty: 4022
Rejestracja: 25 stycznia 2022, 04:56 - wt
Kropek2022 pisze: 23 lipca 2022, 15:32 - sob
Dietetyk-Andrula pisze: 23 lipca 2022, 14:30 - sob
Najlepiej byłoby stosować wcale jeśli masz 125mg załóżmy week to podzielić tak by codziennie max e2d stosować TRT w takich dawkach by mieć na week 125mg :) Czyli jak najczęstsze iniekcje właśnie chociażby iniekcją poskórną.
Tak jak pisałem aktualnie jestem już na enanie e5d 125 mg co daje w tygodniu 175 mg. Może trochę dużo, ale nie wiem do końca jakie jest stężenie prawdziwe enana z EP. Okaże się, mm porównanie do enana z Jelfy (apteka).

Polip - szykuje się do usunięcia woreczka, a kamienie musze wysikać, będzie bolało. A skąd się wzięło to nikt nie wie.

Podskórnie chciałbym póki co uniknąć, bo wymaga to praktycznie codziennych zab iegów hcg, test i tak na zmianę. Ale jeśli okaże się że faktycznie będzie tak lepiej to cóż trzeba się z tym pogodzić. Na forach z USA to popularna metoda, nawet mieszają razem z hcg (też się zdziwiłem, poniżej film, to znana postać ze "świata TRT")
Ja jednak nie mieszałbym HCG z Testosteronem..

Pamiętaj, że iniekcje podskórne tak samo możesz wbijać w poślad, a wtedy nawet nic nie czujesz..

HCG 3x 250iu, nie codziennie, nie ważne czy przy i. podskórnych, czy dom.

Jeśli stosujesz w tyg 175mg to co 2 dzień mógłbyś stosować iniekcje podskórną.

Pozdrawiam D.A. - Życzę dobrego dnia :)
Kropek2022
Posty: 269
Rejestracja: 14 kwietnia 2022, 22:01 - czw
Po zużyciu prawie całej fiolku enana z EP (125mg e5d) wyniki badań:
PRL 342 (86-324)
E2 73,50 (11,30-43,20)
TEST 10,,90 (2,49-8,39)

No jestem zaskoczony, że tak wysoko, dobry preparat :) . Choć ostatnie dni faktycznie gorzej spałem (mam tak jak wysoko jest E2), poza tym czułem się ok, ale e2 muszę zbić. . Stosuje od ponad miesiąca 100mg P5P i trochę dziwi mnie tak wysoko PRL - może to stresy, bo coś ostatnio na wysokich obrotach jestem, a może E2 pociągnęło.
Co myślicie?
Mam w szafce Arimidex i Masteron. Nie biorę nic innego (tylko HCG 300 e3d) ) Może zmniejszyć dawkę do 100mg e5d ? Pozostałę wyniki krwi robiłem wcześniej, około miesiąca i są w normie.
Zależy mi w tym momencie na dobrym TRT. Jak już ustabilizuje to pomyśle na okresowym zwiększeniu dawek.
Kolunio1
Posty: 547
Rejestracja: 06 września 2020, 14:02 - ndz
Możesz sobie wrzucić masteron. Ja lecę na podobnym TRT jak ty. Testosteron 100mg + masteron 100mg + boldenon 25mg e5d + hcg 300iu e2d. Badań nie mam, ale samopoczucie zdecydowanie lepsze niż na samym testosteronie i boldenonie.
Obserwuje twój wątek bo jestem ciekawy jak to u ciebie wygląda.
Powodzenia.
Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. Pozdrawiam serdecznie.
ODPOWIEDZ