Sport wytrzymałościowy

biegacz
Posty: 580
Rejestracja: 01 października 2021, 12:43 - pt
Staram się Andrula, co przerobiłem na sobie to podpowiem🙂.
Bikebest napisz co zdecydowałeś, co u ciebie
bikebest
Posty: 99
Rejestracja: 27 czerwca 2021, 12:53 - ndz
biegacz pisze: 04 kwietnia 2023, 17:18 - wt Staram się Andrula, co przerobiłem na sobie to podpowiem🙂.
Bikebest napisz co zdecydowałeś, co u ciebie
Hej,
więc idąc za radami Biegacza zmniejszyłem dawkę testo do 50mg w każdy pon/czwartek. Dodatkowo dodałem jako suplement na poprawę odporności Traganek błoniasty i Peony Immune ( ciagle jak łapie dołek mam leukocyty poniżej normy ) do tego wrzucam co 3 dzień 1/4 tabl egi i samopoczucie oraz regenerację jak i sen mam idealną. Oby tak zostało, badania zrobię za jakis tydzień dwa i zobaczymy jak stoi testo i pozostałe

Pzdr
Steroidologia
Posty: 3908
Rejestracja: 30 września 2019, 20:44 - pn
bikebest pisze: 27 marca 2023, 16:39 - pn
Steroidologia pisze: 19 września 2022, 20:01 - pn
bikebest pisze: 19 września 2022, 19:57 - pn

A jak go stosować dla podniesienia regeneracji ? W jakich odstępach ?

Fajnie po ciężkich jednostkach treningowych jak chodzi o sport ale nie więcej jak 2 razy w tyg i najlepiej w ostatnich tygodniach przygotowania
Cześć Panowie,

wracam po jakimś czasie z problemem, który mam od jakiegoś miesiąca po przejściu covido/grypy. Generalnie odczuwam ciągłe zmęczenie, podniesione tętno o jakieś 10 uderzeń przy tych samych czynnościach (rower, bieg) no i oczywiście okrutny opór przed trenowaniem, dodatkowo mam problemy ze spaniem (wybudzam się często, budzę się niewyspany i czasami z bólem głowy. Początkowo myślałem, że to po tej chorobie ale teraz to już sam nie wiem czy to tyle może trwać...

Od ponad 1,5 roku jestem na poniższych środkach:
- 2 x w tyg Testosteronum Prolongatum Jelfa 100mg
- 1 x w tyg Wit D Solderol 2x 30.000
- 1 x w tyg Ozempic 1mg (insulinoporność)

Codziennie rano:
- 1 tabl Proviron
- 2 tabl MagneB6 Forte
- 1 tabl Seronil 20mg
- 2 tabl błonnik rozpuszczalny NOW

Codziennie wieczorem:
- 1 tabl Proviron
- 2 tabl Magnesium Citrate 200 mg NOW
- 1 tabl 5mg Melatonina
- 1 tabl Cynk

Dieta pilnowana, nie jadam węglowodanów prostych tylko złożone, piję 2-3 l wody dziennie, nie używam cukru, piję 3-5 kaw dziennie.
Dołączam aktualne wyniki, możecie coś pomóc w temacie ?

Z góry dziękuję 
Hej :)

Moim skromnym zdaniem :) zmniejsz dawkę testosteronu do 100mg/6 dni ale rozbitej na dwie iniekcje czyli 50 mg co 3 dni - odstaw proviron - dodaj DHEA ok 200 mg /dzień na okres 6-8 tyg

druga sprawa- 1 x w tyg Ozempic 1mg (insulinoporność)
jak stosujesz ten lek ? bo to też może być przyczyna - on reguluje cukier , jak masz go za mało w diecie przy treningach to nie będziesz miał na nic siły
TrainingAddict
Posty: 757
Rejestracja: 19 lutego 2021, 10:57 - pt
Lokalizacja: Za granicą
Bez kitu reklamują ten ozempic jako święty grał na utratę tłuszczu a w kontekście sportu to wydaje się samobójstwo właśnie przez to że to jest inhibitor insuliny
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
bikebest
Posty: 99
Rejestracja: 27 czerwca 2021, 12:53 - ndz
Steroidologia pisze: 11 kwietnia 2023, 08:14 - wt
bikebest pisze: 27 marca 2023, 16:39 - pn
Steroidologia pisze: 19 września 2022, 20:01 - pn


Fajnie po ciężkich jednostkach treningowych jak chodzi o sport ale nie więcej jak 2 razy w tyg i najlepiej w ostatnich tygodniach przygotowania
Cześć Panowie,

wracam po jakimś czasie z problemem, który mam od jakiegoś miesiąca po przejściu covido/grypy. Generalnie odczuwam ciągłe zmęczenie, podniesione tętno o jakieś 10 uderzeń przy tych samych czynnościach (rower, bieg) no i oczywiście okrutny opór przed trenowaniem, dodatkowo mam problemy ze spaniem (wybudzam się często, budzę się niewyspany i czasami z bólem głowy. Początkowo myślałem, że to po tej chorobie ale teraz to już sam nie wiem czy to tyle może trwać...

Od ponad 1,5 roku jestem na poniższych środkach:
- 2 x w tyg Testosteronum Prolongatum Jelfa 100mg
- 1 x w tyg Wit D Solderol 2x 30.000
- 1 x w tyg Ozempic 1mg (insulinoporność)

Codziennie rano:
- 1 tabl Proviron
- 2 tabl MagneB6 Forte
- 1 tabl Seronil 20mg
- 2 tabl błonnik rozpuszczalny NOW

Codziennie wieczorem:
- 1 tabl Proviron
- 2 tabl Magnesium Citrate 200 mg NOW
- 1 tabl 5mg Melatonina
- 1 tabl Cynk

Dieta pilnowana, nie jadam węglowodanów prostych tylko złożone, piję 2-3 l wody dziennie, nie używam cukru, piję 3-5 kaw dziennie.
Dołączam aktualne wyniki, możecie coś pomóc w temacie ?

Z góry dziękuję 
Hej :)

Moim skromnym zdaniem :) zmniejsz dawkę testosteronu do 100mg/6 dni ale rozbitej na dwie iniekcje czyli 50 mg co 3 dni - odstaw proviron - dodaj DHEA ok 200 mg /dzień na okres 6-8 tyg

druga sprawa- 1 x w tyg Ozempic 1mg (insulinoporność)
jak stosujesz ten lek ? bo to też może być przyczyna - on reguluje cukier , jak masz go za mało w diecie przy treningach to nie będziesz miał na nic siły
Hej,

narazie robie iniekcje pon/czw 50 mg zobaczę za tydzień dwa jak takie podanie wyglada w badaniach, jak coś będzie nie tak będę zmieniał. Dlaczego odstawić proviron ?

Co do Ozempic używam od ponad roku pod okiem lekarza który mi to zalecił przy problemach cukrowych, jem bardzo dużo owoców i pamietam o tym żeby o to dbać właśnie z powodu cukru

Pozdrawiam
biegacz
Posty: 580
Rejestracja: 01 października 2021, 12:43 - pt
bikebest pisze: 12 kwietnia 2023, 09:28 - śr
Steroidologia pisze: 11 kwietnia 2023, 08:14 - wt
bikebest pisze: 27 marca 2023, 16:39 - pn

Cześć Panowie,

wracam po jakimś czasie z problemem, który mam od jakiegoś miesiąca po przejściu covido/grypy. Generalnie odczuwam ciągłe zmęczenie, podniesione tętno o jakieś 10 uderzeń przy tych samych czynnościach (rower, bieg) no i oczywiście okrutny opór przed trenowaniem, dodatkowo mam problemy ze spaniem (wybudzam się często, budzę się niewyspany i czasami z bólem głowy. Początkowo myślałem, że to po tej chorobie ale teraz to już sam nie wiem czy to tyle może trwać...

Od ponad 1,5 roku jestem na poniższych środkach:
- 2 x w tyg Testosteronum Prolongatum Jelfa 100mg
- 1 x w tyg Wit D Solderol 2x 30.000
- 1 x w tyg Ozempic 1mg (insulinoporność)

Codziennie rano:
- 1 tabl Proviron
- 2 tabl MagneB6 Forte
- 1 tabl Seronil 20mg
- 2 tabl błonnik rozpuszczalny NOW

Codziennie wieczorem:
- 1 tabl Proviron
- 2 tabl Magnesium Citrate 200 mg NOW
- 1 tabl 5mg Melatonina
- 1 tabl Cynk

Dieta pilnowana, nie jadam węglowodanów prostych tylko złożone, piję 2-3 l wody dziennie, nie używam cukru, piję 3-5 kaw dziennie.
Dołączam aktualne wyniki, możecie coś pomóc w temacie ?

Z góry dziękuję 
Hej :)

Moim skromnym zdaniem :) zmniejsz dawkę testosteronu do 100mg/6 dni ale rozbitej na dwie iniekcje czyli 50 mg co 3 dni - odstaw proviron - dodaj DHEA ok 200 mg /dzień na okres 6-8 tyg

druga sprawa- 1 x w tyg Ozempic 1mg (insulinoporność)
jak stosujesz ten lek ? bo to też może być przyczyna - on reguluje cukier , jak masz go za mało w diecie przy treningach to nie będziesz miał na nic siły
Hej,

narazie robie iniekcje pon/czw 50 mg zobaczę za tydzień dwa jak takie podanie wyglada w badaniach, jak coś będzie nie tak będę zmieniał. Dlaczego odstawić proviron ?

Co do Ozempic używam od ponad roku pod okiem lekarza który mi to zalecił przy problemach cukrowych, jem bardzo dużo owoców i pamietam o tym żeby o to dbać właśnie z powodu cukru

Pozdrawiam
Nie ma sensu sprawdzać po dwóch tygodniach, daj trzy cztery tygodnie
bikebest
Posty: 99
Rejestracja: 27 czerwca 2021, 12:53 - ndz
biegacz pisze: 12 kwietnia 2023, 17:29 - śr
bikebest pisze: 12 kwietnia 2023, 09:28 - śr
Steroidologia pisze: 11 kwietnia 2023, 08:14 - wt

Hej :)

Moim skromnym zdaniem :) zmniejsz dawkę testosteronu do 100mg/6 dni ale rozbitej na dwie iniekcje czyli 50 mg co 3 dni - odstaw proviron - dodaj DHEA ok 200 mg /dzień na okres 6-8 tyg

druga sprawa- 1 x w tyg Ozempic 1mg (insulinoporność)
jak stosujesz ten lek ? bo to też może być przyczyna - on reguluje cukier , jak masz go za mało w diecie przy treningach to nie będziesz miał na nic siły
Hej,

narazie robie iniekcje pon/czw 50 mg zobaczę za tydzień dwa jak takie podanie wyglada w badaniach, jak coś będzie nie tak będę zmieniał. Dlaczego odstawić proviron ?

Co do Ozempic używam od ponad roku pod okiem lekarza który mi to zalecił przy problemach cukrowych, jem bardzo dużo owoców i pamietam o tym żeby o to dbać właśnie z powodu cukru

Pozdrawiam
Nie ma sensu sprawdzać po dwóch tygodniach, daj trzy cztery tygodnie
Cześć,

więc wykonałem badania i problem z wysokim SHBG nadal istnieje, mogłem to w ciemno obstawić bo już czułem się tak sobie przez ostatnie 2 tyg, wynik wyszedł 88, przy normie 18-50. Reszta hormonów w normie, oczywiście test wysoko bo go bije pon/czw po 50 mg. Dodatkowo hemoglobina jest 17.5 (norma do 17.5) i hematokryt za wysoko bo 53 (norma do 50), jakieś rady co dalej z tym SHBG ? Czym to zbijać, bo jak widać apteczny proviron nie działa ani trochę.

Z góry dziękuje
biegacz
Posty: 580
Rejestracja: 01 października 2021, 12:43 - pt
bikebest pisze: 09 maja 2023, 21:05 - wt
biegacz pisze: 12 kwietnia 2023, 17:29 - śr
bikebest pisze: 12 kwietnia 2023, 09:28 - śr

Hej,

narazie robie iniekcje pon/czw 50 mg zobaczę za tydzień dwa jak takie podanie wyglada w badaniach, jak coś będzie nie tak będę zmieniał. Dlaczego odstawić proviron ?

Co do Ozempic używam od ponad roku pod okiem lekarza który mi to zalecił przy problemach cukrowych, jem bardzo dużo owoców i pamietam o tym żeby o to dbać właśnie z powodu cukru

Pozdrawiam
Nie ma sensu sprawdzać po dwóch tygodniach, daj trzy cztery tygodnie
Cześć,

więc wykonałem badania i problem z wysokim SHBG nadal istnieje, mogłem to w ciemno obstawić bo już czułem się tak sobie przez ostatnie 2 tyg, wynik wyszedł 88, przy normie 18-50. Reszta hormonów w normie, oczywiście test wysoko bo go bije pon/czw po 50 mg. Dodatkowo hemoglobina jest 17.5 (norma do 17.5) i hematokryt za wysoko bo 53 (norma do 50), jakieś rady co dalej z tym SHBG ? Czym to zbijać, bo jak widać apteczny proviron nie działa ani trochę.

Z góry dziękuje
Kolego to wrzuć te badania
bikebest
Posty: 99
Rejestracja: 27 czerwca 2021, 12:53 - ndz
biegacz pisze: 09 maja 2023, 22:14 - wt
bikebest pisze: 09 maja 2023, 21:05 - wt
biegacz pisze: 12 kwietnia 2023, 17:29 - śr
Nie ma sensu sprawdzać po dwóch tygodniach, daj trzy cztery tygodnie
Cześć,

więc wykonałem badania i problem z wysokim SHBG nadal istnieje, mogłem to w ciemno obstawić bo już czułem się tak sobie przez ostatnie 2 tyg, wynik wyszedł 88, przy normie 18-50. Reszta hormonów w normie, oczywiście test wysoko bo go bije pon/czw po 50 mg. Dodatkowo hemoglobina jest 17.5 (norma do 17.5) i hematokryt za wysoko bo 53 (norma do 50), jakieś rady co dalej z tym SHBG ? Czym to zbijać, bo jak widać apteczny proviron nie działa ani trochę.

Z góry dziękuje
Kolego to wrzuć te badania
Załączniki
IMG_5757.jpeg
(196.18 KiB) Nie pobierany
IMG_5758.jpeg
(310.94 KiB) Nie pobierany
IMG_5759.jpeg
(225.07 KiB) Nie pobierany
bikebest
Posty: 99
Rejestracja: 27 czerwca 2021, 12:53 - ndz
bikebest pisze: 09 maja 2023, 22:26 - wt
biegacz pisze: 09 maja 2023, 22:14 - wt
bikebest pisze: 09 maja 2023, 21:05 - wt

Cześć,

więc wykonałem badania i problem z wysokim SHBG nadal istnieje, mogłem to w ciemno obstawić bo już czułem się tak sobie przez ostatnie 2 tyg, wynik wyszedł 88, przy normie 18-50. Reszta hormonów w normie, oczywiście test wysoko bo go bije pon/czw po 50 mg. Dodatkowo hemoglobina jest 17.5 (norma do 17.5) i hematokryt za wysoko bo 53 (norma do 50), jakieś rady co dalej z tym SHBG ? Czym to zbijać, bo jak widać apteczny proviron nie działa ani trochę.

Z góry dziękuje
Kolego to wrzuć te badania
Ktos coś ?
ODPOWIEDZ