Spróbuj tegoDanzo pisze: ↑14 września 2023, 17:33 - czw Moje spostrzeżenia z testem są takie że mam więc energii, więcej sily, lepsza regeneracja. Mięśnie mam pełniejsze pewnie dla tego że nabrały wody. Zauważyłem też że szybciej gubię tłuszcz szczególnie na brzuchu, nie jestem aż tak głodny i trzymam dietę. W plecach zrobiłem się trochę szerszy i wezszy w talii (talia osy).
Zacząłem odczuwać leki ucisk, ból pleców nad pośladkami. Nie wydaje mi się że przeciążyłem plecy na siłowni, bo ćwiczę tak samo. Znacie jakieś sprawdzone ćwiczenia, rozciąganie na te partię ?
Pierwszy Cykl na cel sylwetkowy
Zapraszam do współpracy z Krzysztofem Nędzakiem. TEAM.
Może wytłumaczę lepsza wersje- ale obstawiam, ze ból może być z tego i jest dość częsty, szczególnie przy mocnych treningach.
Siadasz na podłodze, zakładasz nogę na nogę(jedna noga prawie prosto,druga założona jak po turecku i to właśnie z tej strony dajesz piłkę, bo jest mocne „spiecie”)jak najbliżej brzucha żeby czuć napięcie pośladkowego- oczywiscie pierw dajesz piłeczkę na gruszkowaty, jak znaleźć? Ból nie do opisania rękę jedna zapierasz z tylu żeby być stabilnym i robisz małe kołeczka koło 20-30s po czym trzymasz w miejscu robisz coraz większy nacisk, aż ból puści. Powtarzasz 2-3x na stronę.
Staraj się robić 3x w tygodniu, nie więcej bo można mieć siniaki po tym, a zregenerować tez się trzeba.
Jak będę przy komputerze to znajdę pare filmików mobility pod pośladkowy i biodra- plecy nie musza tylko z samych siebie bolec, a w 50-60% ból występuje przez partie które wymieniłem
Także spróbuj i daj za kilka dni znac, czy jest to, a jak coś będziemy szukać dalej. To mi się akurat wydaje najbardziej prawdopodobne po Twoim opisie.
Czyli ewidentne pośladkowy jest słaby, a plecy biorą kompresje na siebie. Dodaj coś do planu
Fajna opcja jest:
Wyrosty na ławce rzymskiej na dwójki i pośladki . Glute brigde nawet bez ciezaru na ziemi
Starczy dodać po 3s 12-15 rep.
Rozbijanie gruszkowatego zostaw
Instynktownie już dodałem do treningów wyprostu na ławce rzymskiej
Dzisiaj nawet robiłem te wyprostu na siłowni.
Jak mówisz że to ćwiczenie jest ważne to będę robiłem je za każdym razem na siłowni, tak jak robię brzuszki na początku treningu i pewnie przez brzuszki mam ten ucisk, ból w dolnej części pleców
Glute brigde robię w domu na spokojnie z rolowaniem
Co myślisz o tych ćwiczeniach z filmu ?
Jak mówisz że to ćwiczenie jest ważne to będę robiłem je za każdym razem na siłowni, tak jak robię brzuszki na początku treningu i pewnie przez brzuszki mam ten ucisk, ból w dolnej części pleców
Stay strong, be positive.
Bardziej bym postawił na te ćwiczenia na siłowni z obciążeniem myśle, ze dadzą zdecydowanie więcej aniżeli takie „mobility”Danzo pisze: ↑15 września 2023, 21:14 - pt Instynktownie już dodałem do treningów wyprostu na ławce rzymskiej
Na brzuch po treningu 3x w tygodniu
3x 20 allahy z obciążeniem 3 serie to samo obciążenie. Jeśli w pierwszej zrobisz ponad 20 powtorzen(nie patrzysz już na 2-3 serie) dodajesz obciążenie na kolejnej sesji
3x Max plank
3x 15-20 wznosy nóg do klatki.
-
Ćwiczenia z własną masą ciała są dobre dla osób kompletnie zielonych a ten odwrotny robak czy inne uga buga nie ma żadnego miejsca w treningu na wyższym poziomie.
Każde ćwiczenie powinno być wykonywane w pełnym zakresie ruchu co już automatycznie cię rozciąga i jednocześnie buduje masę co od razu robi mobility za jednym zamachem
Jak chcesz słuchać typów na YT to sobie włącz renesans periodization z dopiskiem full ROM albo mobility a nie typów co nawet nie podnoszą ciężarów i nie mają pojęcia
Każde ćwiczenie powinno być wykonywane w pełnym zakresie ruchu co już automatycznie cię rozciąga i jednocześnie buduje masę co od razu robi mobility za jednym zamachem
Jak chcesz słuchać typów na YT to sobie włącz renesans periodization z dopiskiem full ROM albo mobility a nie typów co nawet nie podnoszą ciężarów i nie mają pojęcia
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
Jestem drugi tydzień na testosteronie 150mg tygodniowo aktualnie jem 2500 kcal, waga 84kg utrzymuję sie przez dwa tygodnie a chciałbym redukować, żeby zgubić opone na brzuchu. Obciąć kalorie z węgli do 2300 kcal ?
Ostatnio zmieniony 17 września 2023, 20:33 - ndz przez Danzo, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay strong, be positive.