Pierwszy Cykl na cel sylwetkowy
Witam mam 35lat, staż na siłowni 10 lat z przerwami. Od dłuższego czasu odczuwam brak siły, zmęczenie, senność, bóle mięśni i ogólnie niechęć do podejmowania czynności. Zacząłem przeglądać Internet i stwierdziłem że wejdę na cykl samego testosteronu Zrobiłem badania, po których wyszło że mam wysoki cholesterol I niski wolny testosteron. Na cholesterol lekarz przepisał mi atoris 10mg raz dziennie i po 3 miesiącach badanie kontrolne oraz dał mi skierowanie do endokrynologa, bo mój wolny testoster jest niski. Endokrynolog zalecił mi testoster prolongatum 200mg co 14 dni i za 3 miesiące kontrola. Z tego co się dowiedziałem to 200mg nie ma sensu co 14 dni. Kupiłem under cypio 250, hcg, Exe, Cab i wszedłem na cykl testa 250mg tygodniowo po 125mg pon rano i czw wieczorem do tego hcg 3000 iu pon, środa, piątek. Pierwsza dawka była w czwartek test 125mg+ 300 hcg Po 4 tygodnia chcę zrobić badania i sprawdzić wyniki. Aktualnie mam diete i trenuje 5 razy w tygodniu. Chcę tez dużo dużo kręcić cardio, bo mam tendencję do tycia. Co do siłowni to nigdy nie byłem na cyklu. Suple które mam to Kreatyna, BCAA, Multiwitamina, Omega3, Witamina D+k2, Magnez, Potas, beta-alanina lecytyna i Kardaryna. Moja waga to 84kg, wzrost 178cm. Diete na poziomie 2500 kalorii, 200B,50T, reszta węgli. Mój cel to poprawa sylwetki
Ostatnio zmieniony 20 września 2023, 12:42 - śr przez Danzo, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay strong, be positive.
Moje wrażenia po pierwszym strzale, może sobie wkręcam ale zauważyłem, że mam więcej energii, lepsze samopoczucie ogólne jakoś życia na plus, zobaczymy co będzie potem. Wstawię zdjęcie z sylwetką startową.
Ostatnio zmieniony 20 września 2023, 12:43 - śr przez Danzo, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej,Danzo pisze: 02 września 2023, 10:39 - sob Witam mam 35lat, staż na siłowni 10 lat z przerwami. Od dłuższego czasu odczuwam brak siły, zmęczenie, senność, bóle mięśni i ogólnie niechęć do podejmowania czynności. Zacząłem przeglądać Internet i stwierdziłem że wejdę na cykl samego testosteronu Zrobiłem badania, po których wyszło że mam wysoki cholesterol I niski wolny testosteron. Na cholesterol lekarz przepisał mi atoris 10mg raz dziennie i po 3 miesiącach badanie kontrolne oraz dał mi skierowanie do endokrynologa, bo mój wolny testoster jest niski. Endokrynolog zalecił mi testoster prolongatum 200mg co 14 dni i za 3 miesiące kontrola. Z tego co się dowiedziałem to 200mg nie ma sensu co 14 dni. Kupiłem under cypio 250, hcg, Exe, Cab i wszedłem na cykl testa 250mg tygodniowo po 125mg pon rano i czw wieczorem do tego hcg 3000 iu pon, środa, piątek. Pierwsza dawka była w czwartek test 125mg+ 300 hcg Po 4 tygodnia chcę zrobić badania i sprawdzić wyniki. Aktualnie mam diete i trenuje 5 razy w tygodniu. Chcę tez dużo dużo kręcić cardio, bo mam tendencję do tycia. Co do siłowni to nigdy nie byłem na cyklu. Suple które mam to Kreatyna, BCAA, Multiwitamina, Omega3, Witamina D+k2, Magnez, Potas, beta-alanina lecytyna i Kardaryna. Moja waga to 84kg, wzrost 178cm. Diete na poziomie 2500 kalorii, 200B,50T, reszta węgli. Mój cel to poprawa sylwetki
Nie ma czegoś takiego jak tendencje do tycia, jadłeś za dużo i tyle, a nadmiar poszedł w tkankę tłuszczowa. Kontroluj jedzenie, a będzie dobrze.
Podział makro na dt i dnt.
Są na forum artykuły jaka suplementacja na cyklu- zapoznaj się
Gdzie badania całego panelu tarczycowego,wątroby,lh,fsh, trzustki? Wchodząc na cykl warto mieć zrobione badania.
Tym bardziej, ze morfologia zostawia trochę do życzenia.
W diecie zmiany na zdrowe tłuszcze, bez smażenia na oleju etc.
Zapraszam do współpracy z Krzysztofem Nędzakiem. TEAM.
Hej,
Moje pierwsze dni po rozpoczęciu cyklu są takie że samopoczucie się polepszylo i na treningach też mogę trochę więcej, czuję jak mi powoli mięśnie puchną i ogólnie jakoś życia się polepszyła, mam lepszy sen, nie jestem zmęczony i mięśnie mnie nie bolą.
Dokupiłem jeszcze z supli cynk, taurynę i elektrolity, bo teraz muszę dużo więcej pić wody.
Czy podział makro na dni treningowe i nie treningowe ma sens jak w sumie trenuje 5- 6 razy w tygodniu.
Czy możesz otworzyć wszystkie załączniki, ze zdjęciami wyników badań jest ich 6
Moje pierwsze dni po rozpoczęciu cyklu są takie że samopoczucie się polepszylo i na treningach też mogę trochę więcej, czuję jak mi powoli mięśnie puchną i ogólnie jakoś życia się polepszyła, mam lepszy sen, nie jestem zmęczony i mięśnie mnie nie bolą.
Dokupiłem jeszcze z supli cynk, taurynę i elektrolity, bo teraz muszę dużo więcej pić wody.
Czy podział makro na dni treningowe i nie treningowe ma sens jak w sumie trenuje 5- 6 razy w tygodniu.
Mogę otworzyć.Danzo pisze: 02 września 2023, 16:27 - sob Hej,
Tak, ma sens po co np +500 kcal jak nie ma treningu?
Po czym treningu cardio 5x30 obowiazkowo
Suplementacja:
- two per day live extension
- omega 3 min 65 DHA 4g
- cynk 30mg
- Q10 100mg
- K2 50
- D3 4000iu
- astragalus 1500mg
- ashwa min 7% witanoidow 1 tab
- witamina c 1000mg
- nac 2x600 mg( do każdej porcji 500mg Wit C)
- tauryna 4 g do wody
Odnośnie wysokiego cholesterol to używam tylko tluszczu z oleju lniany. Kurczaka robię gotowanego.
Zastanawiam się czy czasem te 2500 kcal nie jest dla mnie za mało bo dziennie przepalam około 1000 kcal Np. dzisiaj przebiegłem z rana 10km i teraz jadę na siłownię zrobić FBW Z tego powodu, że wracam do treningów chce 2 miesiące FBW
Czy robić cardio po treningu siłowym, jak rano biegam ponad 5km i jak ma wyglądać dokładnie cardio po silowni na bieżni elektrycznej ?
Zastanawiam się czy czasem te 2500 kcal nie jest dla mnie za mało bo dziennie przepalam około 1000 kcal Np. dzisiaj przebiegłem z rana 10km i teraz jadę na siłownię zrobić FBW Z tego powodu, że wracam do treningów chce 2 miesiące FBW
Czy robić cardio po treningu siłowym, jak rano biegam ponad 5km i jak ma wyglądać dokładnie cardio po silowni na bieżni elektrycznej ?
Nie wiem, nie znam Cie, parametrów nie wiem ile potrzebujesz.Danzo pisze: 02 września 2023, 16:50 - sob Odnośnie wysokiego cholesterol to używam tylko tluszczu z oleju lniany. Kurczaka robię gotowanego.
Potrafisz ocenić co sie dzieje z sylwetka i jak się czujesz po takim jdzenie.
Po co kolejne cardio?
To rano nie jest aktywność tlenowa?;)
-
Podejrzane że po 10 latach treningów masz siłę robić jeszcze 5kg biegania pomiędzy sesjami chyba że tę sesję są bo są i nie ma żadnej intensywności i stąd pomysł o sterydach
Dobra technika: retrakcja, regresja, anihilacja, masturbacja (potreningowa)
Ogólnie ćwiczę 10 lat z różnymi przerwami. Na początku, zacząłem ćwiczyć z kolegami na siłowni w piwnicy. Sprzęt do ćwiczeń mieliśmy różne wynalazki spawalnicze. Treningi były dwa razy w tygodniu najczęściej klata, biceps. W między czasie miałem przerwe w siłowni, później poszedłem z kolegą na siłownię profesjonalna i trenowałem 3 razy w tygodniu. Stopniowo treningow przybywało, różnych wariantow treningów z dodaniem cardio na orbitach, bieżniach przed lub po. Były też różne przerwy w siłowni po pół roku, ale zawsze gdzieś ta siłownia wracała. Miałem też epizod z bieganiem, gdzie głównie biegałem, a w wolne dni od biegania szedłem na siłownię w zależności jak się czulem, na co miałem chęć i czas. Teraz mam siły żeby przebiec 5km lub więcej i zrobić trening na siłowni oczywiście, że nie każdego dnia ale np jak mam wolny weekend. Z ciężarami i intensywność na maxa już dawno dałem sobie spokój, bo to jedynie do kontuzji prowadzi, gdzie później nie możesz praktycznie ćwiczyć przez 2 tyg lub dłużej. Jednego dnia jest mocniejszy trening kolejnego dnia słabszy. Też znam swoje ciało i wiem że doszedłem do tzw ściany, gdzie nie ma już progresu w momencie trzymania wagi.