Ocena i pomoc przy przeprowadzeniu cyklu

Damk40
Posty: 23
Rejestracja: 29 lipca 2023, 20:41 - sob
Cześć. Po dwóch tygodniach brania exemestane e3d 12,5mg, dzisiaj zrobiłem badania i martwi mnie ten wysokie estro, tak jak by nic nie zbiło od poprzedniego badania. Wczoraj robiony strzał z nowego labu. Prolaktyna dorzucę później, bo jeszcze nie mam wyniku. Mam exemestane glandex 25mg niby apteka 🙂 i tak się zastanawiam ci dalej
Zwiększyć dawkę?
Załączniki
Screenshot_2023-09-13-09-46-20-735_cn.wps.moffice_eng.jpg
(546.85 KiB) Nie pobierany
BodyHelp
Posty: 2663
Rejestracja: 03 czerwca 2022, 23:21 - pt
Damk40 pisze: 13 września 2023, 09:52 - śr Cześć. Po dwóch tygodniach brania exemestane e3d 12,5mg, dzisiaj zrobiłem badania i martwi mnie ten wysokie estro, tak jak by nic nie zbiło od poprzedniego badania. Wczoraj robiony strzał z nowego labu. Prolaktyna dorzucę później, bo jeszcze nie mam wyniku. Mam exemestane glandex 25mg niby apteka 🙂 i tak się zastanawiam ci dalej
Zwiększyć dawkę?
Jaka dawka testa leci?

Są dwie opcje;
- zbyt mała dawka
- exe nie działa na Ciebie i będzie potrzeba przejść na ari.


Daj 1-2ed i w poniedziałek zrób badanie, jeśli się nic nie mieni to exe. Chodź ta dawka powinna dobrze zbić, ale wyżej napisałem możliwe przyczyny.
Zapraszam do współpracy z Krzysztofem Nędzakiem. TEAM.
Damk40
Posty: 23
Rejestracja: 29 lipca 2023, 20:41 - sob
BodyHelp pisze: 13 września 2023, 10:46 - śr
Damk40 pisze: 13 września 2023, 09:52 - śr Cześć. Po dwóch tygodniach brania exemestane e3d 12,5mg, dzisiaj zrobiłem badania i martwi mnie ten wysokie estro, tak jak by nic nie zbiło od poprzedniego badania. Wczoraj robiony strzał z nowego labu. Prolaktyna dorzucę później, bo jeszcze nie mam wyniku. Mam exemestane glandex 25mg niby apteka 🙂 i tak się zastanawiam ci dalej
Zwiększyć dawkę?
Jaka dawka testa leci?

Są dwie opcje;
- zbyt mała dawka
- exe nie działa na Ciebie i będzie potrzeba przejść na ari.


Daj 1/2ed i w poniedziałek zrób badanie, jeśli się nic nie mieni to exe. Chodź ta dawka powinna dobrze zbić, ale wyżej napisałem możliwe przyczyny.
350mg tygodniowo rozbite na wtorek i sobotę. Czyli 25mg co drugi dzień, tak?
BodyHelp
Posty: 2663
Rejestracja: 03 czerwca 2022, 23:21 - pt
Damk40 pisze: 13 września 2023, 10:52 - śr
BodyHelp pisze: 13 września 2023, 10:46 - śr
Damk40 pisze: 13 września 2023, 09:52 - śr Cześć. Po dwóch tygodniach brania exemestane e3d 12,5mg, dzisiaj zrobiłem badania i martwi mnie ten wysokie estro, tak jak by nic nie zbiło od poprzedniego badania. Wczoraj robiony strzał z nowego labu. Prolaktyna dorzucę później, bo jeszcze nie mam wyniku. Mam exemestane glandex 25mg niby apteka 🙂 i tak się zastanawiam ci dalej
Zwiększyć dawkę?
Jaka dawka testa leci?

Są dwie opcje;
- zbyt mała dawka
- exe nie działa na Ciebie i będzie potrzeba przejść na ari.


Daj 1/2ed i w poniedziałek zrób badanie, jeśli się nic nie mieni to exe. Chodź ta dawka powinna dobrze zbić, ale wyżej napisałem możliwe przyczyny.
350mg tygodniowo rozbite na wtorek i sobotę. Czyli 25mg co drugi dzień, tak?
Napisałem 1/2ed- czyli 1/2 every day.
Zapraszam do współpracy z Krzysztofem Nędzakiem. TEAM.
Damk40
Posty: 23
Rejestracja: 29 lipca 2023, 20:41 - sob
BodyHelp pisze: 13 września 2023, 10:58 - śr
Damk40 pisze: 13 września 2023, 10:52 - śr
BodyHelp pisze: 13 września 2023, 10:46 - śr

Jaka dawka testa leci?

Są dwie opcje;
- zbyt mała dawka
- exe nie działa na Ciebie i będzie potrzeba przejść na ari.


Daj 1/2ed i w poniedziałek zrób badanie, jeśli się nic nie mieni to exe. Chodź ta dawka powinna dobrze zbić, ale wyżej napisałem możliwe przyczyny.
350mg tygodniowo rozbite na wtorek i sobotę. Czyli 25mg co drugi dzień, tak?
Napisałem 1/2ed- czyli 1/2 every day.
Ok🙂Dzięki
Dietetyk-Andrula
Posty: 4039
Rejestracja: 25 stycznia 2022, 04:56 - wt
Damk40 pisze: 13 września 2023, 11:00 - śr
BodyHelp pisze: 13 września 2023, 10:58 - śr
Damk40 pisze: 13 września 2023, 10:52 - śr

350mg tygodniowo rozbite na wtorek i sobotę. Czyli 25mg co drugi dzień, tak?
Napisałem 1/2ed- czyli 1/2 every day.
Ok🙂Dzięki
Generalnie jakbyś robił iniekce częściej wtedy mógłbyś stosować rzadziej : )
Damk40
Posty: 23
Rejestracja: 29 lipca 2023, 20:41 - sob
Dietetyk-Andrula pisze: 18 września 2023, 20:51 - pn
Damk40 pisze: 13 września 2023, 11:00 - śr
BodyHelp pisze: 13 września 2023, 10:58 - śr

Napisałem 1/2ed- czyli 1/2 every day.
Ok🙂Dzięki
Generalnie jakbyś robił iniekce częściej wtedy mógłbyś stosować rzadziej : )
Ogólnie to nie mam problemu z codziennym przyjmowaniem, problemem jest podział exemestane glandex 25mg w postaci tabletek powlekanych. Z tego co wiem nie wolno dzielić tabletek powlekanych, bo niby tracą właściwości. Zobaczymy jutro jak zrobię badania czy coś w tym jest 🙂
Damk40
Posty: 23
Rejestracja: 29 lipca 2023, 20:41 - sob
Wyniki odebrane i jest tak :
Prolaktyna 17,22 Norma 4.04-15,22
Estradiol 63,96 Norma 11-44
Pytanie czy utrzymać to dawkowanie 12,5mg codziennie i za jakieś 3 tygodnie badania? Czy zmniejszyć np. 12,5mn co drugi dzień?
BodyHelp
Posty: 2663
Rejestracja: 03 czerwca 2022, 23:21 - pt
Damk40 pisze: 19 września 2023, 13:12 - wt Wyniki odebrane i jest tak :
Prolaktyna 17,22 Norma 4.04-15,22
Estradiol 63,96 Norma 11-44
Pytanie czy utrzymać to dawkowanie 12,5mg codziennie i za jakieś 3 tygodnie badania? Czy zmniejszyć np. 12,5mn co drugi dzień?
Nic się nie dzieje po podziale tabletek ;)

Estradiol do unormowania do skali normy.
Zapraszam do współpracy z Krzysztofem Nędzakiem. TEAM.
Damk40
Posty: 23
Rejestracja: 29 lipca 2023, 20:41 - sob
BodyHelp pisze: 19 września 2023, 13:15 - wt
Damk40 pisze: 19 września 2023, 13:12 - wt Wyniki odebrane i jest tak :
Prolaktyna 17,22 Norma 4.04-15,22
Estradiol 63,96 Norma 11-44
Pytanie czy utrzymać to dawkowanie 12,5mg codziennie i za jakieś 3 tygodnie badania? Czy zmniejszyć np. 12,5mn co drugi dzień?
Nic się nie dzieje po podziale tabletek ;)

Estradiol do unormowania do skali normy.
Czyli pozostaje 12,5mg codziennie i za 3-tyg badania 🙂
ODPOWIEDZ